Väggutrednind-Avväxling-Bärande-Vägg

Vi hjälper med väggutredningar & avväxlingar i Stockholm och hela landet

En väggutredning är en avgörande del av byggprocessen, särskilt för privatpersoner som planerar renoveringar i bostadsrätter där man t.ex. vill ta bort en vägg för att öppna upp större ytor.

För att avgöra om en vägg kan rivas säkert, behöver vi först fastställa om väggen är bärande eller ej. Att växla av innebär att man förändrar hur laster från ovanliggande våningar och tak förs vidare ner i grunden, syftet är vanligtvis att man vill öppna upp och få en mer öppen planlösning.

FAQ – Bärande väggar

Vi har också samlat några vanliga frågor vi ofta får med enkla svar som hjälper att se möjligheter samt att förstå förutsättningarna, t.ex. byggregler och behovet i en bostadsrättsförening att styrka borttagande av vägg med intyg om väggutredning.

Bland frågorna märks:
– Hur vet man vilka väggar som är bärande?
– Vad är en väggutredning?
– Väggutredning – Hur går det till?
– Får jag riva en vägg i min bostadsrätt?
– Men om det är en bärande vägg, vad göra?
– Vad är en avväxling av bärande vägg?

Här kan du läsa mer om väggutredning och avväxling av bärande väggar och få svaret på dessa frågor.

På bilden ses en avväxling vi nyligen jobbat med där man tagit bort innerväggar och ersätt bärande vägg med en stålbalk. Vår del i projektet var väggutredning, konstruktionsberäkning för dimensionering av stålbalk samt nedräkning av laster.

happy family

Bonava

Samarbetspartners Bonava har nära 90 års erfarenhet inom bostadsutveckling och skapar moderna, ljusa och välplanerade

Läs mer »

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com