Skadeutredningar och besiktningar av betongkonstruktioner i Stockholm

Vi erbjuder en omfattande uppsättning tjänster, inklusive byggnadsteknisk statusbedömning, inspektion och kontroll, betongkontroll, betongbesiktning, skadekartering, samt tillståndsbedömning. Våra kvalificerade utredare har omfattande erfarenhet av att bedöma olika konstruktioner i betong.

Vi har gedigen erfarenhet av att utreda skador på betongkonstruktioner, inklusive de orsakade av armeringskorrosion och frost mm.

Betonginspektion

Inspektion av betong

Sprickor och rostig armering är skador som kan leda till beständighet- och bärighetsproblem i en betongkonstruktion. På sikt kan det leda till stora ekonomiska förluster men även personskador. Efter inspektion av betongkonstruktionen får ni en översiktlig bild av konstruktionens status eller om en utökad statusundersökning behöver utföras för att dess status säkert ska kunna bedömas.

Exempel på konstruktioner som bör inspekteras är bjälklag (tak och golv), väggar, fundament, balkonger och pelare, men även hela anläggningar såsom garage, vattentorn, simhallar och reningsverk.

Betongprovning och analyser

Vi utför omfattande betongprovning, inklusive vidhäftningsprov, tryckhållfasthet, armeringskontroll och betonganalyser för att säkerställa kvalitet och hållbarhet.

Betong, som är ett mycket vanligt  byggnadsmaterial, kräver noggrann kontroll för att säkerställa dess hållbarhet. Med systematiska betongkontroller och statusbedömningar hjälper vi dig att vidta rätt åtgärder i rätt tid. På så vis kan du bibehålla en säker konstruktion och öka anläggningens livslängd.

Många gånger är problemet rostad armering som kan sänka hållfastheten på ett avgörande sätt.

Betonginspektion

Undersökning av betongskador

En byggnad står inte oförändrad under sin livstid, inte ens betong klarar sig utan påverkan Därför behövs undersökningar, besiktningar och ibland även skadeutredningar av betongkonstruktioner.

Det som ofta föranleder en inspektion är att någon i organisationen har noterat skador i konstruktionen, såsom sprucken betong eller armering som har rostat. För att konstatera om skadorna kan vara allvarliga för konstruktionens beständighet eller bärighet bör en inspektion utföras. Vid en första inspektion inspekterar vi konstruktionen okulärt, fotograferar skador och dokumenterar. Därefter sammanställer vi all insamlad information i en rapport och ger en översiktlig bedömning.

Boka in ett möte

Vill du bli kontaktad av oss via
telefon eller E-post?

Ange din kontaktinformation i formuläret så kontaktar vi dig

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com