Ansöka bygglov för företag i Stockholm

När du planerar att bygga eller ändra en byggnad behöver du oftast ansöka bygglov. I vissa fall måste du göra en anmälan, vare sig ditt projekt behöver bygglov eller inte. Oavsett vad det är du tänker bygga så finns vi här för att hjälpa dig och din verksamhet att förenkla ert byggprojekt!

Ritningar & handlingar för bygglov

När du ska ansöka bygglov eller göra en anmälan ska du, förutom din ansökansblankett, skicka med relevanta handlingar som ska vara fackmannamässigt gjorda. Vi på Svea Ingenjörsbyrå upprättar korrekta plan-, fasad- och sektionsritningar, information om material och översiktskarta. Du förser oss med dina skisser, visioner och eventuellt bilder, och sedan omvandlar vi allt detta till snygga och begripliga ritningar som blir grunden för ditt nya projekt. Vi diskuterar vad du vill ha, vi kan ge råd och prata om estetiska och praktiska aspekter. Vi gör även bygglovsritningar för nybyggnation om det skulle behövas.

Kom ihåg att det för bygglov krävs en kontrollansvarig

När behöver man ansöka bygglov?

Du behöver ansöka bygglov om du planerar att bygga en ny byggnad eller göra en tillbyggnad. För många verksamheter är parkeringsplatser viktiga; det gäller att ta fram tillräckligt många platser, de ska ligga tillräckligt nära byggnaden och de ska kunna vara tillgängliga för personer nedsatt rörelseförmåga. Att anordna, flytta eller ändra parkeringsplatser utomhus kräver bygglov. Bygglov krävs även om du ska måla om fasaden eller att sätta upp skyltar. Likaså om du ska byta färg och form på en skylt som redan är uppsatt.

Det kan också krävas bygglov för tidsbegränsade byggnationer, så som en kiosk, uteservering eller återvinningstationer. Då kan du som företag få ett tidsbegränsat bygglov, även om det skulle betyda att någon bestämmelse i plan- och bygglagen inte skulle vara helt uppfyllda.

Tillgänglighet

I granskningen av bygglov kontrolleras om byggnationen uppfyller de bestämmelser om tillgänglighet, där den byggda miljön ska kunna användas både av personer som har full rörlighet och personer som använder till exempel rullstol, rullator eller käpp. Även personer som har nedsatt syn, nedsatt hörsel eller nedsättning av andra orienteringsförmågor ska kunna använda den byggda miljön. Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som sakkunnig av tillgänglighet och säkerställer att byggnationerna uppfyller de uppsatta krav som finns.

Kompletta ritningspaket för Bygglov

Ibland kan det bästa vara att ha ett komplett ritningspaket. Det består då av fasadritningar, planritning, sektionsritning och situationsplan. Det här är det du behöver när du ska ansöka bygglov, men inte bara för det utan de kan komma till bra nytta när du ska fixa med köksdesign och möblering.

Vårt verksamhetsområde för bygglov och bygglovsritningar är i Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd. Har du frågor kring att ansöka bygglov är du alltid välkommen att kontakta oss. Vårt mål är att förenkla ditt byggprojekt!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com