Ansöka bygglov i Stockholm

När du planerar att bygga eller ändra en byggnad behöver du oftast ansöka bygglov. Bygglov kan även vara nödvändigt för mindre projekt som att sätta upp ett plank eller en mur. I vissa fall måste du göra en anmälan, vare sig projektet kräver bygglov eller inte. Oavsett vad det är du tänker bygga så finns vi här för att hjälpa dig att förenkla ditt byggprojekt!

Ritningar & handlingar för ansökan om bygglov

När du ska ansöka bygglov eller göra en bygglovsanmälan i Stockholm ska du, förutom din ansökningsblankett, skicka med relevanta handlingar som ska vara fackmannamässigt gjorda. Vi på Svea Ingenjörsbyrå upprättar korrekta plan-, fasad- och sektionsritningar, information om material och översiktskarta över tomten med det tänkta huset. Dessa ritningar levereras i pappersutskrifter i A3 samt i pdf och dwg-format per e-post. Du förser oss med dina skisser, visioner och eventuellt bilder, och sedan omvandlar de allt detta till snygga och begripliga ritningar som blir grunden för ditt nya projekt. Vi diskuterar vad du vill ha och vi kan ge dig tips och råd om estetiska och praktiska aspekter. Vi gör även bygglovsritningar för nybyggnation om det skulle behövas vid din ansökan om bygglov.

Kom ihåg att det för bygglov krävs en kontrollansvarig.

Projekt där du behöver ansöka bygglov

Ansöka bygglov i Stockholm behövs om du planerar att bygga en ny byggnad eller göra en tillbyggnad. När det gäller en tillbyggnad ökar du byggnadens volym på ett eller annat sätt, antingen uppåt, nedåt eller åt sidorna. Husbåtar, husvagnar och serveringsvagnar är även saker som räknas som byggnad, eftersom de står uppställda på samma plats under samma tid – därför krävs bygglov för dessa. För att ta reda på om det du tänker bygga kräver anmälan om bygglov, kontakta din kommun

Kompletta ritningspaket för bygglovsansökan

Ibland kan det bästa vara att ha ett komplett ritningspaket. Det består då av fasadritningar, planritning, sektionsritning och situationsplan. Det här är det du behöver när du ska ansöka bygglov i Stockholm, men inte bara för det utan de kan komma till bra nytta när du ska fixa med köksdesign och möblering.

Vårt verksamhetsområde för bygglov och bygglovsritningar är i Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd. Har du frågor kring att ansöka bygglov i Stockholm är du alltid välkommen att kontakta oss. Vårt mål är ett löfte om att förenkla ditt byggprojekt!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com