Ansöka bygglov i Stockholm

När du planerar att bygga eller ändra en byggnad behöver du oftast ansöka bygglov. Bygglov kan även vara nödvändigt för mindre projekt som att sätta upp ett plank eller en mur. I vissa fall måste du göra en anmälan, vare sig projektet kräver bygglov eller inte. Oavsett vad det är du tänker bygga så finns vi här för att hjälpa dig att förenkla ditt byggprojekt!

Ritningar & handlingar för ansökan om bygglov

När du ska ansöka bygglov eller göra en bygglovsanmälan i Stockholm ska du, förutom din ansökningsblankett, skicka med relevanta handlingar som ska vara fackmannamässigt gjorda. Vi på Svea Ingenjörsbyrå upprättar korrekta plan-, fasad- och sektionsritningar, information om material och översiktskarta över tomten med det tänkta huset. Dessa ritningar levereras i pappersutskrifter i A3 samt i pdf och dwg-format per e-post. Du förser oss med dina skisser, visioner och eventuellt bilder, och sedan omvandlar de allt detta till snygga och begripliga ritningar som blir grunden för ditt nya projekt. Vi diskuterar vad du vill ha och vi kan ge dig tips och råd om estetiska och praktiska aspekter. Vi gör även bygglovsritningar för nybyggnation om det skulle behövas vid din ansökan om bygglov.

Kom ihåg att det för bygglov krävs en kontrollansvarig.

Du behöver ansöka om bygglov i Stockholm om du planerar att bygga en ny byggnad eller göra en tillbyggnad. När det gäller en tillbyggnad ökar du byggnadens volym på ett eller annat sätt, antingen uppåt, nedåt eller åt sidorna. Husbåtar, husvagnar och serveringsvagnar är även saker som räknas som byggnad, eftersom de står uppställda på samma plats under samma tid – därför krävs bygglov för dessa. För att ta reda på om det du tänker bygga kräver anmälan om bygglov, kontakta din kommun

Vi erbjuder komplett ritningspaket för bygglovsansökan

Ibland kan det bästa vara att ha ett komplett ritningspaket. Det består då av fasadritningar, planritning, sektionsritning och situationsplan. Det här är det du behöver när du ska ansöka bygglov i Stockholm, men inte bara för det utan de kan komma till bra nytta när du ska fixa med köksdesign och möblering.

Vårt verksamhetsområde för bygglov och bygglovsritningar är i Stockholm, Uppsala och Västerås med omnejd. Har du frågor kring att ansöka bygglov i Stockholm är du alltid välkommen att kontakta oss. Vårt mål är ett löfte om att förenkla ditt byggprojekt!

Ansöka bygglov i Stockholm: En Guide för Framgångsrik Ansökan

Att ansöka om bygglov i Stockholm kan vara en spännande men också utmanande process. Här är en steg-för-steg guide för att hjälpa dig att navigera genom ansökningsprocessen och säkerställa att din ansökan blir framgångsrik.

Förstå regler och riktlinjer

Innan du ansöker om bygglov är det viktigt att du förstår Stockholms stads regler och riktlinjer för byggprojekt. Ta dig tid att undersöka stadens plan- och bygglagstiftning samt eventuella specifika krav som kan gälla för ditt projekt. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en ansökan som uppfyller alla krav och ökar dina chanser att få bygglovet godkänt.

Skapa en detaljerad ansökan

En väldokumenterad och detaljerad ansökan är avgörande för att visa att ditt byggprojekt uppfyller stadens krav och att det inte kommer att ha negativ påverkan på omgivningen. Se till att inkludera korrekta ritningar, beskrivningar och eventuella nödvändiga tillstånd eller handlingar i din ansökan. Var tydlig och specifik i din dokumentation för att underlätta för byggnadsnämnden att bedöma ansökan.

Kontakta Stockholms byggnadsnämnd

Innan du skickar in din ansökan kan det vara värdefullt att kontakta Stockholms byggnadsnämnd för att få råd och vägledning. De kan svara på dina frågor och ge dig viktig information om ansökningsprocessen och eventuella specifika krav för ditt projekt. Detta kan hjälpa dig att undvika onödiga misstag och förbättra din ansökan.

Ansöka elektroniskt

Stockholms stad erbjuder möjligheten att ansöka om bygglov elektroniskt via deras webbplats. Detta är det föredragna sättet att skicka in din ansökan och det gör processen snabbare och smidigare. Se till att du har all nödvändig dokumentation och information tillgänglig när du fyller i ansökningsformuläret online.

Följ upp din ansökan

Efter att du har skickat in din ansökan kan det ta en viss tid innan du får ett beslut från byggnadsnämnden. Under den här tiden kan det vara bra att hålla kontakten med byggnadsnämnden för att få uppdateringar om din ansökan. Var beredd på att det kan krävas ytterligare information eller justeringar i ansökan innan ett beslut kan fattas.

Vi hjälper dig med bygglovsansökan

Genom att följa denna guide och vara noggrann i din ansökningsprocess ökar du dina chanser att få bygglovet godkänt i Stockholm. Tänk på att varje byggprojekt är unikt och det kan finnas specifika krav som gäller för just din situation. Att söka professionell hjälp av oss på Svea Ingenjörsbyrå kan vara till stor hjälp för att säkerställa en smidig och framgångsrik ansökningsprocess

 

Boka in ett möte

Vill du bli kontaktad av oss via
telefon eller E-post?

Ange din kontaktinformation i formuläret så kontaktar vi dig

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com