Konstruktionsberäkning & konstruktionsritningar i Stockholm

Konstruktionsberäkning är den beräkning som görs och ligger bakom en konstruktionsritning. Dessa beräkningar måste uppfylla krav på säkerhet, funktionalitet och ekonomiska ramar.

Konstruktionsberäkning

Byggnadsverk utsätts kontinuerligt för laster och andra påverkningar som temperaturförändringar och nedbrytningsprocesser. För att säkerställa bärighet och stabiliteten för en byggnad eller byggnadsdelar krävs det därför dimensionering och utformning. Vi utför konstruktionsberäkningar för både ombyggnationer, tillbyggnationer och nybyggnationer under olika stadier i byggprocessen.

Konstruktionsberäkning för befintliga byggnader

På befintliga byggnadsdelar gör vi konstruktionsberäkningar vid exempelvis öppning i bärande vägg eller vid kontroll av en tillbyggnads påverkan på den befintliga konstruktionen. Det kan vara något mer komplicerat att andra processer men vi har den nödvändiga kunskapen för att kunna göra arbetet på ett smidigt och effektivt sätt.

Konstruktionsritningar

Konstruktionsritningar behövs tas fram för att beskriva i detalj hur byggnaden ska vara uppbyggt. Under projekteringen inför bygglov finns förekommer det ibland krav på att kunna presentera konstruktionsritningar för att säkerställa att utformningen går att genomföra utan att försvåra/fördyra byggnationen allt för mycket. Det här förfarandet kan både spara dig tid och pengar eftersom vi genom dessa beräkningar hittar den ultimata lösningen för just ditt projekt.

Till det förfrågningsunderlag, FFU, som upprättas inför en upphandling så gör vi konstruktionsritningar som visar lösningar och vilken konsekvens det blir för byggnadens planlösning med mera. Allt för att underlätta och göra processen så enkel som möjligt för alla involverade parter.

När behövs konstruktionsritningar?

När det gäller mindre projekt som en till- eller ombyggnation är det endast de nya byggnadsdelarna som behöver ha konstruktionsritningar. Konstruktionsritningar behövs även vid anslutningar och förankringar mellan nya och befintliga byggnadsdelar. När det gäller de allra minsta projekt krävs inga konstruktionsritningar utan endast en teknisk beskrivning och sedan relationshandlingar på hur utförandet faktiskt blev.

Vid nybyggnation av större projekt, så som en villa eller garage krävs det mer omfattande konstruktionsritningar. Vi på Svea Ingenjörsbyrå finns här för att hitta den bästa lösningen för just ditt projekt. Har du frågor eller funderingar kring konstruktionsberäkningar eller konstruktionsritningar i Stockholm, kontakta oss så hjälper vi dig!

Boka in ett möte

Vill du bli kontaktad av oss via
telefon eller E-post?

Ange din kontaktinformation i formuläret så kontaktar vi dig

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com