Certifierad tillgänglighetskonsult

En tillgänglighetskonsult intygar att gällande krav kring tillgänglighet uppfylls. Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som sakkunnig av tillgänglighet. Det betyder att vi har certifikat som har utfärdats av ett ackrediterat certifieringsorgan enligt kravspecifikationen för sakkunnig av tillgänglighet.

Syftet med reglerna om sakkunnig av tillgänglighet är att så många som möjligt ska kunna delta i samhället på lika villkor. Den byggda miljön ska kunna användas både av personer som har full rörlighet och personer som använder till exempel rullstol, rullator eller käpp. Även personer som har nedsatt syn, nedsatt hörsel eller nedsättning av andra orienteringsförmågor ska kunna använda den byggda miljön.

Boverket kan du söka och hitta personer som är certifierade inom tillgänglighet.

Tillgänglighetskonsult i Stockholm

Svea Ingenjörsbyrå utför tillgänglighetsgranskning i Stockholm men även på andra orter. Certifierad sakkunnig av tillgänglighet kontrollerar och verifierar att krav från bygglagstiftningen för tillgänglighet och användbarhet uppfylls. Ju tidigare i byggnadsprocessen en certifierad sakkunnig inom tillgänglighet involveras desto mindre risk blir det för att fel och andra brister uppstår.

Som tillgänglighetskonsult kvalitetssäkrar vi alla typer av byggprojekt, vare sig det gäller nyproduktion, tillbyggnader eller andra mindre ändringar av byggnader. Tillgänglighetsuppdrag omfattar bland annat bostäder, skolor, kontor, vårdcentraler, sportanläggningar, hotell, restauranger, kollektivtrafikanläggningar, konferensanläggningar, museer och mycket mera.

Projekt med krav på tillgänglighet

Krav på tillgänglighet finns som tomtkrav, utformningskrav samt tekniska egenskapskrav. Näst intill alla bygglovspliktiga byggnationer, både om- och nybyggnation ska gå igenom kontroll av tillgänglighet, vilket innebär att vi stöter på dessa lagar och regler i de flesta projekt som vi utför.

Svea Ingenjörsbyrå
– certifierad tillgänglighetskonsult i Stockholm

Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som sakkunnig av tillgänglighet och har behörighet att kontrollera byggnader och anläggningar gällande tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Tillgänglighetsuppdraget kan innefatta både nybyggnad eller ändring av en byggnad och kan innefatta kontroll i olika delar av projekteringen.

För oss är det viktigt att bygga en miljö som skapar gemenskap och som välkomnar alla, oavsett förmåga. Därför är vi på Svea Ingenjörsbyrå certifierade som sakkunnig av tillgänglighet som intygar att gällande krav är uppfyllda. Vi skapar möjligheten att bygga en plats för alla – oavsett om det gäller en bostad, kontor eller skola.

Boka in ett möte

Vill du bli kontaktad av oss via
telefon eller E-post?

Ange din kontaktinformation i formuläret så kontaktar vi dig

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com