Certifierad sakkunnig av tillgänglighet

Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som sakkunnig av tillgänglighet, vilket betyder att vi har certifikat som intygar att gällande krav är uppfyllda. Syftet med reglerna om sakkunnig tillgänglighet är att så många som möjligt ska kunna delta i samhället på lika villkor. Den byggda miljön ska kunna användas både av personer som har full rörlighet och personer som använder till exempel rullstol, rullator eller käpp. Även personer som har nedsatt syn, nedsatt hörsel eller nedsättning av andra orienteringsförmågor ska kunna använda den byggda miljön.

Tillgänglighetsuppdrag omfattar bland annat bostäder, skolor, kontor, vårdcentraler, sportanläggningar, hotell, restauranger, kollektivtrafikanläggningar, konferensanläggningar, museer och mycket mera.

Certifierad tillgänglighet kvalitetssäkrar byggprojekt

Certifierad sakkunnig av tillgänglighet kontrollerar och verifierar att krav från bygglagstiftningen för tillgänglighet och användarbarhet uppfylls. Ju tidigare i byggnadsprocessen som certifierad tillgänglighet involveras desto mindre risk blir det för att fel och andra brister uppstår. Certifierad sakkunnig av tillgänglighet kvalitetssäkrar alla typer av byggprojekt, vare sig det gäller nyproduktion, tillbyggnader eller andra mindre ändringar av byggnader.

Projekt med krav på sakkunnig tillgänglighet i Stockholm

Krav på tillgänglighet finns som tomtkrav, utformningskrav samt tekniska egenskapskrav. Nästintill alla bygglovspliktiga byggnationer, både om- och nybyggnation ska gå igenom kontroll av tillgänglighet, vilket innebär att vi stöter på dessa lagar och regler i de flesta projekt som vi utför.

Svea Ingenjörsbyrå – certifierad tillgänglighet i Stockholm

Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som sakkunnig av tillgänglighet och har behörighet att kontrollera byggnader och anläggningar gällande tillgänglighet och användarbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Tillgänglighetsuppdraget kan innefatta både nybyggnad eller ändring av en byggnad och kan innefatta kontroll i olika delar av projekteringen.

För oss är det viktigt att bygga en miljö som skapar gemenskap och som välkomnar alla, oavsett förmåga. Därför är vi på Svea Ingenjörsbyrå certifierade som sakkunnig av tillgänglighet som intygar att gällande krav är uppfyllda. Vi skapar möjligheten att bygga en plats för alla – oavsett om det gäller en bostad, kontor eller skola.

Boka in ett möte

Vill du bli kontaktad av oss via
telefon eller E-post?

Ange din kontaktinformation i formuläret så kontaktar vi dig

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com