två personer tar i hand

Det här är en överlåtelsebesiktning

I samband med att du ska köpa en villa i Stockholm, eller någon annanstans, har du själv en skyldighet att ta reda på vilket skick som huset är i. Detta görs med en så kallad överlåtelsebesiktning. Vi på Svea Ingenjörsbyrå hjälper dig gärna med besiktningen inför ditt husköp.

Läs mer också här om våra tjänster inom överlåtelsebesiktning i Stockholm

UPPTÄCK HUSETS SKICK MED BESIKTNING

När man köper ett hus har man alltså ett ansvar att ta reda på husets skick, men det finns också flera anledningar till att man rimligen bör vilja göra detta. Genom att besikta huset kan man se till att undvika att köpa ett hus där det finns fel och problem som sedan kan visa sig bli kostsamma att åtgärda.

En överlåtelsebesiktning är en byggteknisk besiktning av en byggnad där man går igenom sådant som är av teknisk karaktär i byggnaden. Husets konstruktion undersöks och man får reda på det skick som huset är i. Efter den genomförda besiktningen sammanställs sedan resultatet i ett protokoll.

Om man efter ett husköp i Stockholm, eller någon annanstans, sedan upptäcker fel i byggnaden som man skulle ha kunnat upptäcka vid en korrekt genomförd besiktning ses i vissa fall inte dessa fel som så kallade dolda fel. För att vara ett dolt fel ska det inte ha varit möjligt att upptäcka felet vid en korrekt besiktning. Att ta hjälp av en kunnig besiktningsman kan därför vara rätt val vid husköpet för att slippa att hitta fel i efterhand.

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING I STOCKHOLM

Läs mer här på vår hemsida om Svea Ingenjörsbyrås tjänster inom besiktningar och hör av dig för att boka din hjälp med besiktning i samband med att du ska köpa eller sälja ett hus i Stockholm. Med besiktning kan både säljare och köpare känna en ro.

happy family

Bonava

Samarbetspartners Bonava har nära 90 års erfarenhet inom bostadsutveckling och skapar moderna, ljusa och välplanerade

Läs mer »

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com