Fler tjänster vi erbjuder på Svea Ingenjörsbyrå

Vi på Svea Ingenjörsbyrå erbjuder en rad tjänster vid byggnationer runt om i Stockholm. Byggprojekten är av många olika slag och vi hjälper till med våra tjänster oavsett typ av byggnad och typ av byggprojekt. Vi på Svea Ingenjörsbyrå är även certifierade som sakkunnig av tillgänglighet, som intygar att gällande krav för tillgänglighet är uppfyllda. Det innebär att den byggda miljön ska kunna användas av alla – oavsett ålder eller förmåga. Här kan du läsa mer om vår certifierad tillgänglighet.

Förutom hjälp med projektering, kontrollansvar, besiktning och byggrådgivning erbjuder vi även hjälp med energibalansberäkning och energiberäkning i Stockholm.

Här kan du läsa mer om vår tjänst energibalansberäkning och energiberäkning i Stockholm

Energibalansberäkning vid bygganmälan

En energibalansberäkning innebär att man räknar ut differensen mellan energiförluster i form av läckage och transmissioner, och den tillförda energin i form av solinstrålning, värmeåtervinning, spillvärme från hushållsapparater och så vidare. Resultatet är den energi som måste tillföras utifrån i form av el, fjärrvärme, pellets eller annat energislag. Denna energiberäkning är ett krav vid en bygganmälan.

Vid nybyggnad av hus ställer Boverket enligt BBR 9:2 numera krav på specifik energianvändning i hus som byggs. De nya reglerna medför att byggherren nu är ansvarig att redan på projekteringsstadiet förvissa sig om att en byggnad inte använder mer energi för uppvärmning än gränsvärdet.

Vi hjälper till med energibalansberäkning i Stockholm

För att säkerställa att energikraven för en byggnad möts krävs en energibalansberäkning för att räkna fram husets förväntade specifika energianvändning. Det är viktigt att denna energibalansberäkning är korrekt utförd eftersom alla hus ska genomgå en energideklaration efter uppförandet. Om då inte byggnaden uppfyller kraven måste detta åtgärdas. På Svea Ingenjörsbyrå hjälper vi våra kunder med energibalansberäkningar och energiberäkningar i hela Stockholm. Har du några frågor kring energibalansberäkningar är du varmt välkommen att kontakta oss så berättar vi mer!

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com