ritningar på datorn

Nytt byggprojekt till hösten? Anlita en kontrollansvarig från Svea!

Alla byggprojekt och ombyggnationer som kräver bygglov eller bygglovsanmälan måste ha en certifierad kontrollansvarig. Vi på Svea Ingenjörsbyrå är certifierade som kontrollansvarig och finns för att vägleda dig genom hela byggprocessen och att säkerställa att gällande regler följs vid byggnation.

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig och ditt projekt som kontrollansvarig i Stockholm

Varför behövs en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig har som uppgift att ta fram en anpassad kontrollplan i samråd med beställaren och se till att kontroller görs enligt plan. Den kontrollansvarige ser även till och säkerställer att utförda kontroller blir dokumenterade och redovisas för berörda myndigheter. En kontrollansvarig ska stå i oberoende ställning till den som utför åtgärder som ska kontrolleras.

En kontrollansvarig ska helst kontaktas tidigt i byggprocessen, som i idé- eller projekteringsstadiet. Det är innan arbetet påbörjas med utvalda entreprenörer som det går på ett enkelt och ekonomiskt sätt att påverka så att byggprojektet får rätt kvalitet. På så sätt kan arbetet i stor utsträckning blir som du tänkt.

Vad som ingår i uppdraget

Som certifierad kontrollansvarig ger vi det projektstöd som behövs och följer dig genom hela byggnadsprocessen – från byggnadsansökan till slutbevis.Tillsammans med byggherren upprättar vi en kontrollplan som fungerar som ett verktyg för att säkerställa att gällande krav och lagar följs vid byggnationen. Här ingår även platsbesök som en kvalitetssäkring. Dokumentation är också av stor vikt för att hela projektet ska kunna fortskrida utifrån uppsatt tidsplan, därför dokumenterar vi det som görs vilket ger ett bra underlag till byggherren och byggnadsnämnden för att kunna få ett slutbesked.

Kontakta oss för certifierad kontrollansvarig i Stockholm

Vill du veta mer om vad som gäller vid ditt byggprojekt och bygglovsansökan? Läs mer om kontrollansvar och att ansöka bygglov i Stockholm, eller kontakta oss idag så berättar vi mer!

happy family

Bonava

Samarbetspartners Bonava har nära 90 års erfarenhet inom bostadsutveckling och skapar moderna, ljusa och välplanerade

Läs mer »

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com