Besiktning

Vi utför överlåtelsebesiktning i Stockholm

Du har väl inte missat att göra en överlåtelsebesiktning? Det är viktigt både som köpare och som säljare att det har utförts en överlåtelsebesiktning. En överlåtelsebesiktning är en omsorgsfull byggteknisk undersökning som består av den tekniska betydelsen för byggnaden. Därför är detta ett väldigt viktigt dokument för att kartlägga fastighetens fysiska skick i samband med en försäljning. Se till att ha en väl utförd överlåtelsebesiktning, då alla vill ha ett trivsamt boende.  

Läs mer om överlåtelsebesiktning i Stockholm här. 

Lagens tolkning av överlåtelsebesiktning 

Om du exempelvis köper en villa är du enligt Jordabalken skyldig att undersöka fastighetens skick. Överlåtningsbesiktning är som nämnt ovan, en omsorgsfull byggteknisk undersökning av sådant som är betydande för byggnaden. Med en överlåtelsebesiktning minskas även risken att en framtida tvist mellan köpare och säljare uppstår.  

Vi på Svea ingenjörsbyrå hjälper dig med detta. En bra husbesiktning är en självklarhet oavsett om det gäller köp av hus eller försäljning. Vi ser till att genomföra besiktning tillsammans med dig för att få fram dess unika konstruktion, ålder och skick. Därefter presenteras detta i våra besiktningsprotokoll som både säljare och köpare har nytta av.  

Ansvar vid besiktning – Köpare och säljare 

Om du är köpare av en fastighet är det du som har ansvar kring undersökningsplikten. Med detta sagt, är det upp till dig att hitta fel i den nya bostaden. Detta innebär att en noggrann undersökning är högst relevant så att inte felen upptäcks i efterhand och räknas som dolda fel som inte kan åberopas. Med hjälp av våra erfarna besiktningsmän kan vi hjälpa dig att förstå hur huset är byggt och vart vanliga fel och brister brukar uppstå. 

Som säljare bör du göra en förhandsbesiktning. Detta innebär att både husets säljare och köpare ska vara medvetna om husets skick genom besiktning.  Under en förhandsbesiktning kollas en hel del olika saker upp, exempelvis tak, fasad, torpargrund, källare och vindsutrymme. Detta gör man för att undvika större problem när affären ska avslutas och när kontrakten ska skrivas på.  

happy family

Bonava

Samarbetspartners Bonava har nära 90 års erfarenhet inom bostadsutveckling och skapar moderna, ljusa och välplanerade

Läs mer »

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com